17. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Milánský řízek je tradiční italské jídlo, které se stal oblíbeným po celém světě. Naší verzí tohoto klasického receptu je Rizek alla milanese – křupavý a lahodný. Kvalitní kuřecí nebo vepřový řízek je obalen v chlebových stroužkách a k léčitelským účinkům se podává s citronem a parmazánem. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí potěšit své chuťové buňky a uchvátit své hosty milanskou delikatesou. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a uvařte si tento pochoutkový řízek ve své vlastní kuchyni. Vaše chuťové pohárky vám za to budou vděčné!
Suroviny
- 4 plátky telecího masa
- 150 g strouhanky (preferovaně čerstvé)
- 2 vejce
- 100 ml mléka
- Sůl a pepř dle chuti
- 50 g másla
- 100 ml olivového oleje
- 1 citron
Postup
- Telecí maso naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- V misce si připravíme směs z mléka a rozšlehaných vajec.
- Plátky masa nejprve ponoříme do směsi mléka a vajec a následně obalíme ve strouhance z obou stran.
- Ve velké pánvi rozpustíme máslo a olej a necháme zahřát.
- Na rozehřátém tuku smažíme plátky masa po dobu 2-3 minut z každé strany, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Během smažení plátky masa otočíme a na každý plátek dáme plátek citronu.
- Po upečení plátky masa vyjmeme z pánve a necháme okapat na ubrousku nebo papírovém ubrousku.
- Servírujeme s citronem a přílohou dle vlastního výběru.