5. 12. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné řízečky alla milanese, oblíbené italské jídlo, které se skládá z křehkého a křupavého kuřecího řízku, posypaného parmazánem a podávaného s osvěžujícím šťouchaným bramborovým salátem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte si výtečný hlavní chod plný lahodných chutí a vůně italské kuchyně.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 200 g strouhanky
- 100 g mouky
- 2 vejce
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Kuřecí prsa naklepeme do tloušťky přibližně 1 cm.
- V misce si připravíme trochu soli a pepře, kterými prsa osolíme a opepříme.
- V jiné misce si připravíme strouhanku a mouku.
- V další misce rozšleháme vejce.
- Prsa nejprve obalíme ve strouhance a mouce, poté vajíčku a nakonec zase ve strouhance a mouce. Dbejme na to, aby bylo maso pořádně obalené.
- Na pánvi si rozehřejeme olej.
- Obalená kuřecí prsa smažíme po obou stranách dozlatova, nejlépe na středně vysoké teplotě, asi 3-4 minuty z každé strany.
- Hotové řízečky alla milanese necháme na papírové utěrce okapat od přebytečného oleje.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborovým salátem a citronovými plátky, které můžeme pokapat přímo na řízečky.