2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto se žampiony a šlehačkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky houbových jídel a jemné chuti smetany. Připravte si jednoduchý a chutný pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky. Zároveň si užijete přípravu jídla, která je stejně tak zábavná jako samotné ochucení pokrmu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se očarovat jedinečnou kombinací žampionů a šlehačky v italském stylu.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 300g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 700ml zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvý petržel
Postup
- Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte žampiony a smažte do měkka.
- Přidejte rýži a restujte do sklovata. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkka (cca 18-20 minut).
- Přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr přidejte nasekanou petržel a podávejte ihned. Dobrou chuť!