31. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto se žampiony a šalotkou. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky dobrého jídla. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte se do vaření ještě dnes!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 200 g žampionů
- 2 středně velké šalotky
- 50 g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájené šalotky do sklovata.
- Přidejte plátky žampionů a restujte, dokud nezměknou.
- Do pánve přidejte arborio rýži a krátce restujte.
- Přilijte bílé víno a nechte rýži vstřebat tekutinu.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte do měkkého, občas míchejte.
- Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané nasekanou petrželkou a dodejte dalších parmazánových stroužků.