18. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné recept na krémové risotto se žampiony a parmezánem. Tento italský pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbových jídel a lásky k sýru. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí a vůní.

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 400g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100g parmezánu

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a osmahněte je do měkka.
  3. Přidejte arborio rýži a restujte ji, dokud se neprojeví skelně.
  4. Přilijte trochu vývaru a za občasného míchání již arborio rýži nechte důkladně vstřebat.
  5. Po chvíli přilijte další porci vývaru a přidejte sůl, pepř a tymián.
  6. Pokračujte v přilévání vývaru a jeho vstřebávání, dokud nebude rýže měkká.
  7. Přidejte na nudličky nastrouhaný parmezán a důkladně promíchejte.
  8. Sundejte z plotny, nechte chvíli odstát a podávejte posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *