9. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a přesto jednoduché recept na italské risotto se žampiony a parmazánem. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky houbových pokrmů a nabízí dokonalou kombinaci chuti a krémové konzistence. Uvařte si ho doma a nechte se unést italskými lahůdkami!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • olivový olej
  • čerstvý petržel na ozdobu
  • sůl a pepř

Postup

1. Nakrájejte cibuli, česnek a žampiony na drobné kousky.

2. Na pánvi si orestujte cibuli a česnek na olivovém oleji.

3. Přidejte na drobné kousky nakrájené žampiony a restujte, dokud nezměknou.

4. Přidejte rýži a restujte s ostatními surovinami, dokud rýže neproskočí.

5. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká a má krémovitou konzistenci.

6. Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte.

7. Osolte a opepřete podle chuti.

8. Podávejte posypané nasekanou petrželí a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *