7. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné a krémové rizoto se žampiony a hříbky doma s tímto jednoduchým receptem. Vychutnejte si bohatou chuť hříbků a žampionů smíchaných s lahodnou rýží a parmazánem. Tento recept je ideální volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte návod a připravte si toto lahodné jídlo ještě dnes.
Suroviny
- 250g rýže arborio
- 200g čerstvých žampionů
- 100g sušených hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si sušené hříbky dej do misky, zalij vroucí vodou a nech nechat asi 30 minut namočit.
- V pánvi rozehřej olivový olej a osmahně cibuli nakrájenou na drobno se stroužkem prolisovaného česneku.
- Přidej na plátky nakrájené žampiony a nech je osmahnout, dokud nevypustí šťávu.
- Poté přidej rýži a nech ji osmahnout asi 2 minuty, dokud není skleněná.
- Po chvíli zalij vínem a nech vyvařit.
- Po vypaření většiny alkoholu postupně přilévej vývar a neustále míchej, aby rýže měla krémovou konzistenci.
- Když je rýže téměř hotová, přidej namočené a nasekané sušené hříbky.
- Na závěr vmíchej máslo, strouhaný parmezán a dochuť solí a pepřem podle chuti.
- Servuj risotto se žampiony a hříbky posypané nasekanou petrželkou a dalším parmezánem.