7. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si‌ lahodné a krémové ⁤rizoto se‍ žampiony a​ hříbky doma‌ s tímto⁢ jednoduchým receptem. Vychutnejte⁣ si bohatou chuť ​hříbků a žampionů smíchaných ‌s⁢ lahodnou‌ rýží​ a parmazánem.⁣ Tento ​recept je ideální volbou pro rychlý ​a chutný oběd nebo večeři. ⁤Sledujte návod a⁢ připravte si​ toto lahodné jídlo⁣ ještě dnes.

Suroviny

  • 250g rýže arborio
  • 200g čerstvých ‌žampionů
  • 100g sušených hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ⁤litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g strouhaného⁢ parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Nejprve si sušené‌ hříbky dej do‌ misky, zalij vroucí vodou a nech ​nechat asi⁤ 30 minut namočit.
  2. V‌ pánvi⁤ rozehřej ⁣olivový ⁣olej a osmahně​ cibuli nakrájenou‌ na ⁢drobno se stroužkem prolisovaného česneku.
  3. Přidej na plátky nakrájené žampiony a nech je ⁤osmahnout, dokud nevypustí šťávu.
  4. Poté přidej‌ rýži ‍a nech ji osmahnout⁣ asi 2 minuty, dokud není skleněná.
  5. Po chvíli ​zalij vínem ​a nech⁢ vyvařit.
  6. Po​ vypaření většiny alkoholu postupně přilévej ⁣vývar a neustále míchej, aby ⁢rýže měla krémovou konzistenci.
  7. Když je‍ rýže téměř ⁤hotová, přidej namočené a nasekané sušené hříbky.
  8. Na závěr‌ vmíchej máslo, strouhaný ‍parmezán a⁤ dochuť solí a pepřem podle ​chuti.
  9. Servuj risotto se žampiony ⁣a hříbky ​posypané ‌nasekanou petrželkou a dalším⁢ parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *