29. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a lahůdkové recept na krémové risotto s žampiony a hráškem. Tento ‍jednoduchý a chutný pokrm je ideálním způsobem, jak​ si dopřát skvělé jídlo plné lahodných chutí. Sledujte náš recept a připravte si toto skvělé jídlo již dnes! Buďte kreativní v kuchyni a zkuste nové kombinace surovin.

Suroviny:

  • 250g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g rýže‌ na ⁤risotto
  • 100ml ​bílého vína
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100g hrášku
  • sůl, pepř, olivový olej, čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na pánvi⁢ rozehřejeme olivový olej a​ osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme⁢ rýži a‌ restujeme do doby, než se začne lehce sklovat.
  4. Podléváme postupně vínem a vývarem a stále mícháme, aby se rýže nepřipálila.
  5. Když je rýže měkká, přidáme hrášek a vaříme ještě 2-3 ​minuty.
  6. Risotto dochutíme solí, pepřem a nasekanou‍ petrželkou.
  7. Po chvíli odstavíme z plamene, necháme krátce odpočinout a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *