3. 4. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto se sušenými rajčaty a bazalkou je lahodná italská klasika plná chutí. Tento recept vás naučí, jak připravit dokonale krémové a aromatické risotto s kombinací sušených rajčat a čerstvé bazalky. Zkuste tento jednoduchý a lahodný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny:
- 200g Arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g sušených rajčat
- Čerstvá bazalka
- 100ml bílého vína
- 50g parmezánu
- Sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte rýži a zalijte bílým vínem. Vařte, dokud víno nevypaří.
- Po lžičkách přilévejte zeleninový vývar a vařte za stálého míchání. Vaření trvá cca 18 minut.
- Přidejte na kostičky nakrájená sušená rajčata a nasekanou bazalku. Dochutíme sůl a pepřem.
- Před podáváním posypejte jemně nastrouhaným parmazánem.