19. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se špenátem a kozím sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné recept na cremas risotto se špenátem a kozím sýrem! Tento jednoduchý a chutný pokrm je perfektní kombinací krémové rýže, čerstvého špenátu a dochuceného kozího sýra. Ideální volba pro vegetariány i milovníky sýrů. Snažte se tak prvním šťastným vyzkoušet tento recept.

Suroviny

  • 200 g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g kozího sýra
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme arborio rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud sklovatí.
  3. Postupně přilijeme zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání cca 20 minut, dokud rýže nezměkne.
  4. Mezitím očistíme špenát a na pánvi ho osmahneme do změknutí.
  5. Přidáme špenát do hotového risotta a promícháme.
  6. Přidáme nastrouhaný kozí sýr, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme posypané strouhaným kozím sýrem a ozdobené petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *