5. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné italské risotto se špagetami a rajčaty je lahodnou kombinací rýže, špaget, rajčat, sýra a bylinek, které vás jistě okouzlí svou chuťovou harmonií. Naučte se připravit tento lahodný pokrm díky našemu receptu a překvapte své blízké neodolatelnou italskou lahůdkou!
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g špaget
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý basil
- parmazán (opcionálně)
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit.
- Přidáme na plátky nakrájené špagety a rýži na risotto. Promícháme a zalijeme vínem.
- Postupně přilijeme vývar a za občasného míchání vaříme, dokud je rýže a špagety měkké a vývar se vstřebá.
- Přidáme na kousky nasekaný čerstvý basil a dochutíme solí a pepřem.
- Pokud máme rádi, můžeme nastrouhat parmazán a vmíchat ho do risotta.
- Servírujeme posypané nasekaným bazalkou a trochou parmazánu.