3. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se smetanovými houbami
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na risotto se smetanovými houbami je lahodnou a sýtou večeří, která vás jistě potěší. Klasické italské risotto je doplněno o plátky čerstvých hub a krémovou smetanu, čímž vzniká bohatá a chutná kombinace. Skvělá volba pro milovníky houbových pokrmů, která vás zaručeně naladí na správnou gastronomickou vlnu. Náš jednoduchý a krok za krokem popsán recept vám umožní snadno a rychle připravit toto lahodné jídlo.

Suroviny:

  • 200 g smetanových hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rýže Arborio
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka)

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte smetanové houby a vařte je na středním ohni asi 5 minut, dokud nezměknou a nezprudí vodu.
  3. V dalším hrnci rozehřejte máslo a přidejte rýži. Smažte ji asi 2 minuty, dokud se nestane sklovitou.
  4. Přilijte víno a vařte, dokud zcela nevypaří.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, asi 1 polévkovou lžíci najednou, za stálého míchání. Přidejte další, jakmile se předchozí vstřebala.
  6. Vařte rýži na mírném ohni asi 20 minut, dokud není měkká a krémová.
  7. Přidejte smetanové houby a parmazán. Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a všechny suroviny se spojí.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Servírujte risotto se smetanovými houbami posypané čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *