20. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se šafránem a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Risotto se šafránem a mozzarellou: Lahodná italská specialita, která vás okouzlí jemností a bohatou chutí. Tento recept kombinuje plné arómy šafránu s klasickým krémovým risottem a lahodnou mozzarellou. Připravte si toto lahodné jídlo a nechte se unést do slunného Itálie.

Suroviny

  • 200 g rýže Arborio
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na malé kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hladká lžíce šafránu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 150 g mozzarelly, na kostičky
  • 2 lžíce čerstvého petrželového listu, nasekaného
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte cibuli a celer a restujte, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte rýži a šafrán a promíchejte, dokud se všechny suroviny nepropojí. Restujte dalších pár minut, dokud rýže nezačne získávat oříškovou barvu.
  3. Postupně přidávejte zeleninový vývar, asi 100 ml najednou. Po každém přidání vývaru promíchejte rýži, dokud nevsákne většinu tekutiny. Pokračujte v přidávání vývaru a promíchávání, dokud rýže není al dente – měla by být měkká, ale stále mírně křupavá.
  4. Vypněte oheň a přidejte mozzarellu. Promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří krémovou konzistenci.
  5. Přidejte petrželový list a okořeňte solí a pepřem podle chuti. Promíchejte a nechte odpočinout pár minut, aby se chutě promíchaly.
  6. Servírujte hned a můžete ozdobit špetkou šafránu nebo petrželovým listem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *