25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a luxusní italské risotto s šafránem. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a přináší bohatou chuť a krémovou konzistenci. Vychutnejte si tento lahodný pokrm plný dochucovadla a křehkých kousků zeleniny. S naším receptem na risotto se šafránem si jistě pochutnáte!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 70g máslo
- 150ml bílého vína
- 750ml zeleninového vývaru
- Šafrán podle chuti
- Sůl
- Pepř
- Parmezán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na nudle krájený česnek a rýži a krátce osmahneme.
- Přilijeme víno a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme horký vývar a pomalu vaříme přibližně 18 minut.
- Přidáme nastrouhaný šafrán, sůl, pepř a promícháme.
- Hotové risotto můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.