25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a luxusní italské risotto s šafránem. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a přináší bohatou chuť a krémovou konzistenci. Vychutnejte si tento lahodný pokrm plný dochucovadla a křehkých kousků zeleniny. S naším receptem na risotto se šafránem si jistě pochutnáte!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 70g máslo
  • 150ml bílého vína
  • 750ml zeleninového vývaru
  • Šafrán podle chuti
  • Sůl
  • Pepř
  • Parmezán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na nudle krájený česnek a rýži a krátce osmahneme.
  3. Přilijeme víno a necháme vypařit.
  4. Postupně přiléváme horký vývar a pomalu vaříme přibližně 18 minut.
  5. Přidáme nastrouhaný šafrán, sůl, pepř a promícháme.
  6. Hotové risotto můžeme posypat nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *