4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto se hříbkami doma! Tento recept je plný aromatického koření, jemného sýra a nadýchaných zrn rýže, které se perfektně doplňují s plátky čerstvých hříbků. Skvělá volba pro vegetariány i všechny milovníky rýže. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem průvodce a uvařte si skvělý pokrm plný chuti a lahodně krémové konzistence.
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezbaví vody.
- Přidejte rýži a poduste až dozlatova.
- Přilijte víno a vařte, dokud nevypaří alkohol.
- Postupně přilévejte horký vývar, neustále míchejte a přilévejte další vývar až do úplného změknutí rýže.
- Nakonec vmíchejte máslo, nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
- Smažte si další hříbky na másle a použijte je jako dekoraci na hotové risotto.