8. 4. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s vlašskými ořechy a houbami
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si naše ​lahodné‍ risotto s vlašskými ořechy a houbami a⁤ dopřejte si ⁢skvělou kombinaci chutí a textur. Tento ⁣recept ‌je jednoduchý na přípravu a určitě potěší ⁢nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g⁢ arborio⁤ rýže
  • 200g vlašských ořechů
  • 200g hub (ideálně žampiony nebo šampiňony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá ⁢petrželka
  • 100ml bílého vína
  • 600ml zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • parmazán‍ na dozdobení

Postup:

  1. Oloupejte ‌a jemně nasekejte ⁤cibuli a ⁤česnek. Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Vlašské‌ ořechy nasekejte na⁣ menší kousky. Petržel nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli s​ česnekem dozlatova. Přidejte houby ⁣a osmahněte do měkkého stavu.
  3. Přidejte ​rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud se nestane skleněnou. Zalijte bílým‌ vínem a nechte vypařit alkohol.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar⁤ a ‌vařte risotto asi 18-20 minut, nebo dokud rýže⁢ není ‌měkká a krémová.
  5. Přidejte vlašské ‌ořechy a petrželku, promíchejte a​ nechte chvíli⁣ prohřát.
  6. Před podáváním posypte‍ parmazánem a⁢ můžete ozdobit vlašskými ořechy a ⁢petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *