8. 4. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Objednejte si naše lahodné risotto s vlašskými ořechy a houbami a dopřejte si skvělou kombinaci chutí a textur. Tento recept je jednoduchý na přípravu a určitě potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 200g vlašských ořechů
- 200g hub (ideálně žampiony nebo šampiňony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
- 100ml bílého vína
- 600ml zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
- parmazán na dozdobení
Postup:
- Oloupejte a jemně nasekejte cibuli a česnek. Hřiby očistěte a nakrájejte na plátky. Vlašské ořechy nasekejte na menší kousky. Petržel nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli s česnekem dozlatova. Přidejte houby a osmahněte do měkkého stavu.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud se nestane skleněnou. Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte risotto asi 18-20 minut, nebo dokud rýže není měkká a krémová.
- Přidejte vlašské ořechy a petrželku, promíchejte a nechte chvíli prohřát.
- Před podáváním posypte parmazánem a můžete ozdobit vlašskými ořechy a petrželkou.