19. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s vajíčkem a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s vajíčkem a pancettou. Tento recept vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 100g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmezánu
  • 2 vajíčka
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi opečeme nakrájenou pancettu do křupava.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme vývar, neustále mícháme a necháváme vstřebávat.
  6. Pokud je rýže hotová, přidáme na kostičky nakrájený parmezán a promícháme.
  7. V další pánvi si osmažíme dvě vajíčka na slunci a přidáme je na hotové risotto.
  8. Podáváme posypané nasekanou petrželí nebo dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *