19. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s vajíčkem a pancettou. Tento recept vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchou přípravou. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 100g pancetty
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500ml kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g parmezánu
- 2 vajíčka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi opečeme nakrájenou pancettu do křupava.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar, neustále mícháme a necháváme vstřebávat.
- Pokud je rýže hotová, přidáme na kostičky nakrájený parmezán a promícháme.
- V další pánvi si osmažíme dvě vajíčka na slunci a přidáme je na hotové risotto.
- Podáváme posypané nasekanou petrželí nebo dalším parmezánem.