25. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s rukolou a pancettou. Tento recept kombinuje jemnou chutnou rýži s osvěžující rukolou a křupavou pancettou, která dodává jídlu jedinečnou chuť. Ideální volba pro milovníky italské kuchyně a dobře znějícího jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny:
- 200 g rýže na risotto
- 100 g pancetty
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g rukoly
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji pancettu nakrájenou na malé kostičky.
- Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nebude sklenutá.
- Po chvíli postupně přiléváme horký zeleninový vývar, stále mícháme a necháváme vařit, dokud rýže není měkká.
- Přidáme na jemno nakrájenou rukolu a zamícháme.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme horké posypané parmazánem a čerstvě mletým pepřem.