25. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s rukolou a pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s rukolou a pancettou. Tento recept kombinuje jemnou chutnou rýži s osvěžující rukolou a křupavou pancettou, která dodává jídlu jedinečnou chuť. Ideální volba pro milovníky italské kuchyně a dobře znějícího jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny:

  • 200 g rýže na risotto
  • 100 g pancetty
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g rukoly
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji pancettu nakrájenou na malé kostičky.
  2. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nebude sklenutá.
  4. Po chvíli postupně přiléváme horký zeleninový vývar, stále mícháme a necháváme vařit, dokud rýže není měkká.
  5. Přidáme na jemno nakrájenou rukolu a zamícháme.
  6. Přidáme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme horké posypané parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *