12. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Zdravé a lahodné recept na italské risotto s rukolou a cherry rajčátky. Skvělá kombinace jemné chuti rukoly a sladkých cherry rajčátek v kombinaci s krémovým rizottem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou večeři plnou chutí. Naše receptura vám přináší krok za krokem návod na přípravu tohoto lahodného jídla.
Suroviny
- 250 g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g cherry rajčátek
- 100 g rukoly
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
- Zalijeme víno a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přilijeme horký zeleninový vývar a neustále mícháme, až rýže absorbuje veškerou tekutinu.
- Přidáme na kostičky nakrájená cherry rajčátka a nakonec na tenoučké proužky nakrájenou rukolu.
- Risotto dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným parmazánem.
- Před podáváním můžeme posypat further strouhaným parmazánem a čerstvým kouskem rukoly.