28. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s ricottou a špenátem! Tento recept spojuje kvalitní italskou rýži, svěží ricottu a zdravé špenátové listy do jedinečné kombinace chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na italské comfort food, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g špenátu
- 250g ricotty
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
- parmazán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte arborio rýži a restujte, dokud rýže není sklenutá.
- Postupně podlijte vývarem a nechte vařit za občasného míchání asi 15-20 minut, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidejte nasekaný špenát a promíchejte, dokud se nesmaže.
- Přidejte ricottu a dobře promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžete posypat nastrouhaným parmazánem.