28. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a ​krémové risotto‌ s ricottou a špenátem! Tento recept spojuje kvalitní‌ italskou rýži, svěží ricottu a zdravé špenátové listy do ⁣jedinečné kombinace chutí. Vyzkoušejte ⁤tento jednoduchý a rychlý ‌recept⁣ na italské ​comfort food, který ‍si zamilují všichni milovníci dobrého jídla.

Suroviny

  • 200g ⁢arborio rýže
  • 1 ‌cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g špenátu
  • 250g ricotty
  • 1 l zeleninového⁢ vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • parmazán (volitelně)

Postup

  1. Na‍ pánvi ‌rozehřejte ‍olivový‍ olej a na ‌něm​ osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte arborio ⁤rýži a‌ restujte, ⁣dokud⁣ rýže není sklenutá.
  3. Postupně⁤ podlijte vývarem‍ a nechte⁣ vařit za občasného míchání asi 15-20 minut, dokud není rýže ⁤měkká ⁤a⁣ krémová.
  4. Přidejte nasekaný špenát a promíchejte, dokud se​ nesmaže.
  5. Přidejte ⁢ricottu a dobře promíchejte. ‍Dochutíme⁢ solí ‌a pepřem podle chuti.
  6. Před podáváním můžete posypat nastrouhaným⁤ parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *