16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s rajčaty a bazalkou. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci chuti sladkých rajčat a osvěžující bazalky, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést tímto jedinečným pokrmem plným lahodných italských přísad a překvapte své blízké skvělou večeří. Snažíte se najít recept na risotto s rajčaty a bazalkou? Tak jste na správném místě! Podívejte se na náš snadný recept a připravte si zdravé a chutné jídlo.

Suroviny

  • 200g rýže
  • 2 ve větších kostkách nakrájená rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Strouhaný Parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nezačne sklovatět.
  3. Postupně přilijte zeleninový vývar a za občasného míchání vařte, dokud rýže nezměkne a všechna tekutina nevypaří.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a bazalku a promíchejte.
  5. Pokud chcete, můžete přidat strouhaný Parmezán pro zesílení chuti.
  6. Po dosažení žádoucí konzistence ochutnejte solí a pepřem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *