16. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s rajčaty a bazalkou. Tento recept nabízí dokonalou kombinaci chuti sladkých rajčat a osvěžující bazalky, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést tímto jedinečným pokrmem plným lahodných italských přísad a překvapte své blízké skvělou večeří. Snažíte se najít recept na risotto s rajčaty a bazalkou? Tak jste na správném místě! Podívejte se na náš snadný recept a připravte si zdravé a chutné jídlo.
Suroviny
- 200g rýže
- 2 ve větších kostkách nakrájená rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Strouhaný Parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nezačne sklovatět.
- Postupně přilijte zeleninový vývar a za občasného míchání vařte, dokud rýže nezměkne a všechna tekutina nevypaří.
- Přidejte nakrájená rajčata a bazalku a promíchejte.
- Pokud chcete, můžete přidat strouhaný Parmezán pro zesílení chuti.
- Po dosažení žádoucí konzistence ochutnejte solí a pepřem a podávejte ihned.