29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s plody moře
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné italské risotto s plody moře. Tento pokrm spojuje křupavou rýži s chutnými mořskými plody, jako jsou krevety, mušle a chobotnice. Skvělá volba pro milovníky mořského jídla!

Suroviny:

  • 300g rýže na risotto
  • 250g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 100ml bílého vína
  • 750ml vývaru
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek; osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte do chvilky, až se zrna začnou lesknout.
  4. Podlijte bílým vínem a nechte vyvařit.
  5. Postupně přilévejte vývar, za stálého míchání vařte do měkka.
  6. Zatím si na pánvi osmažte mořské plody a přidejte je do hotové rizota.
  7. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
  8. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *