21. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a sýté italské jídlo – risotto s pančetou a hráškem. Tento recept kombinuje lehkost hrášku s křupavostí pančety a krémovostí rýže. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně!.navíc je příprava velmi jednoduchá. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 100g pancetty (nakrájené na kostičky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 150g hrášku (mraženého)
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g parmezánu (nastrouhaný)
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte pancettu asi 5 minut, dokud nebude křupavá.
- Přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.
- Přidejte utřený česnek a hrášek a prozažte ještě asi 1 minutu.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli osmahnout, dokud nebude sklovitá.
- Postupně přilijte zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Po asi 18-20 minutách by měla být rýže al dente. Posolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte parmezán a promíchejte, dokud nebude rizotto krémovité.
- Servírujte a ozdobte parmezánem a čerstvými bylinkami.