21. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s pančetou a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a sýté italské jídlo – risotto s pančetou a hráškem. Tento recept kombinuje lehkost hrášku s křupavostí pančety a krémovostí rýže. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně!.navíc je příprava velmi jednoduchá. Zkuste tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 100g pancetty (nakrájené na kostičky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (utřené)
  • 150g hrášku (mraženého)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g parmezánu (nastrouhaný)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte pancettu asi 5 minut, dokud nebude křupavá.
  2. Přidejte cibuli a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte utřený česnek a hrášek a prozažte ještě asi 1 minutu.
  4. Přidejte rýži a nechte ji chvíli osmahnout, dokud nebude sklovitá.
  5. Postupně přilijte zeleninový vývar a neustále míchejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  6. Po asi 18-20 minutách by měla být rýže al dente. Posolte a opepřete podle chuti.
  7. Přidejte parmezán a promíchejte, dokud nebude rizotto krémovité.
  8. Servírujte a ozdobte parmezánem a čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *