6. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné risotto s mořskými plody? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept, který vám přinese chuť moře a zároveň zasytí vaše chuťové buňky. S ohromujícím spojením rýže, mořských plodů a aromatických bylinek se tato lahůdka stane skvělou volbou pro každou příležitost. Nečekejte a pusťte se do vaření tohoto fantastického pokrmu ještě dnes!

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml rybího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • Sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud nebude skleněná.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme ho vypařit.
  4. Postupně přidáváme rybí vývar, neustále promícháváme a vaříme asi 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
  5. Přidáme směs mořských plodů a vaříme dalších 5 minut.
  6. Případně osolíme a opepříme podle chuti.
  7. Před podáváním posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *