6. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné risotto s mořskými plody? Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept, který vám přinese chuť moře a zároveň zasytí vaše chuťové buňky. S ohromujícím spojením rýže, mořských plodů a aromatických bylinek se tato lahůdka stane skvělou volbou pro každou příležitost. Nečekejte a pusťte se do vaření tohoto fantastického pokrmu ještě dnes!
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml rybího vývaru
- 100ml bílého vína
- Sůl, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli restovat, dokud nebude skleněná.
- Přilijeme bílé víno a necháme ho vypařit.
- Postupně přidáváme rybí vývar, neustále promícháváme a vaříme asi 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- Přidáme směs mořských plodů a vaříme dalších 5 minut.
- Případně osolíme a opepříme podle chuti.
- Před podáváním posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.