20. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rychlý a lahodný recept na krémové risotto s kousky lososa a špenátem. Tento pokrm je bohatý na chutě a vitamíny, ideální pro rychlou večeři plnou zdravých ingrediencí. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a potěšte své chuťové buňky! Suroviny:
- 200g lososa
- 200g špenátu
- 1 cibule
- 2 hrnky arborio rýže
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce bílého vína
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- parmazán (volitelně)
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
- Přidejte arborio rýži a promíchejte, nechte chvilku restovat, dokud rýže nezačne sklovatět.
- Přilijte bílé víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rýži do měkka, občas promíchávejte.
- V další pánvi osmahněte na másle na kostičky nakrájený losos, přidejte na jemno nakrájený špenát a nechte chvíli povařit.
- Smíchejte rýži s lososem a špenátem, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním můžete přidat nastrouhaný parmazán.