17. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami a žlutými rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté na chuť recept na italské risotto s krevetami a žlutými rajčaty. Tato kombinace mořských plodů s osvěžujícími rajčaty vytvoří dokonalou harmonii chutí. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit tento lahodný pokrm doma.

Suroviny

  • 250 g rýže na risotto
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 g krevet
  • 2 žlutá rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 80 g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout do sklovata.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme chvilku vyvařit.
  4. Postupně přiléváme zeleninový vývar, přibližně po 100 ml, a za občasného míchání necháme vždy vypařit.
  5. Mezitím očistíme krevety a pokrájíme je na menší kousky.
  6. Přidáme krevety do rýže a necháme vařit asi 5-7 minut.
  7. Přidáme na kostičky nakrájená žlutá rajčata a za stálého míchání necháme chvilku povařit.
  8. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme do hladka.
  9. Po dochucení solí a pepřem je hotovo a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *