17. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté na chuť recept na italské risotto s krevetami a žlutými rajčaty. Tato kombinace mořských plodů s osvěžujícími rajčaty vytvoří dokonalou harmonii chutí. Podívejte se, jak snadno a rychle můžete připravit tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 250 g rýže na risotto
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 g krevet
- 2 žlutá rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 80 g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout do sklovata.
- Přilijeme bílé víno a necháme chvilku vyvařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, přibližně po 100 ml, a za občasného míchání necháme vždy vypařit.
- Mezitím očistíme krevety a pokrájíme je na menší kousky.
- Přidáme krevety do rýže a necháme vařit asi 5-7 minut.
- Přidáme na kostičky nakrájená žlutá rajčata a za stálého míchání necháme chvilku povařit.
- Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme do hladka.
- Po dochucení solí a pepřem je hotovo a můžeme podávat.