25. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s krevetami a rajčaty, které se rychle připraví a jistě potěší všechny milovníky mořských plodů. Tento recept je perfektní volbou pro večeři plnou chuti a lákavých vůní!
Suroviny
- 200g krevet
- 200g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli, nakrájejte rajčata na malé kousky a oloupněte krevety.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a krevety, poté přidejte rajčata a nechte chvíli dusit.
- Přidejte rýži na risotto a nechte ji chvíli osmahnout, zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit podle pokynů na obalu rýže.
- Při vaření občas míchejte, aby se rýže nepřipálila. Podle chuti osolte a opepřete.
- Pokud je rýže uvařená, můžete přidat nasekanou čerstvou petrželku a podávat.