8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rychlý a chutný recept na italské risotto s krevetami a osvěžujícím citronovým aroma. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný hořké sladkosti a jedinečné chuti moře.
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 500g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- sůl, pepř, čerstvá petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájený citron (kůru si odložte na později) a nechte krátce osmahnout.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud není skleněná.
- Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte, až se rýže naprosto rozvaří a všechna tekutina se vstřebá.
- Nakonec vmíchejte krevety a citronovou šťávu. Dochutíme pepřem a solí.
- Smažte do křupava zbylé citronové kůry na másle a nakrájejte na tenké proužky.
- Risotto podávejte s křupavými citronovými pružky a nasekanou petrželí.