8. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami a citronem
zdroj: Recepty 24/7

Rychlý a chutný recept na italské risotto s krevetami a osvěžujícím citronovým aroma. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný hořké sladkosti a jedinečné chuti moře.

Suroviny

  • 250g rýže Arborio
  • 500g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron (kůra a šťáva)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 750ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
  • sůl, pepř, čerstvá petržel

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájený citron (kůru si odložte na později) a nechte krátce osmahnout.
  3. Přidejte rýži a restujte ji, dokud není skleněná.
  4. Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte, až se rýže naprosto rozvaří a všechna tekutina se vstřebá.
  5. Nakonec vmíchejte krevety a citronovou šťávu. Dochutíme pepřem a solí.
  6. Smažte do křupava zbylé citronové kůry na másle a nakrájejte na tenké proužky.
  7. Risotto podávejte s křupavými citronovými pružky a nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *