19. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s krevetami, které vám zaručeně zvedne náladu. Tento recept je snadný k přípravě a jeho chuť vám z celého srdce potěší. Základem je krémová rýže, která se podává s plody moře a čerstvými bylinkami. Nechte se unést touto chutí už na první sousto!

Suroviny:

  • 250g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300g rýže na risotto
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, bazalka)

Postup:

  1. Na pánev rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte krevety a krátce je osmažte, pak je vyjměte z pánve a nechte stranou.
  3. Do pánve přidejte rýži a restujte ji, dokud se sklenice nezlomí.
  4. Přilijte víno a vařte do úplného odpaření.
  5. Postupně přilévejte horký vývar, občas promíchávejte.
  6. Když je rýže na 2/3 hotová, vraťte krevety do pánve.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Když je rýže hotová, vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán.
  9. Po dozdobení bylinkami můžete podávat hned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *