19. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s krevetami, které vám zaručeně zvedne náladu. Tento recept je snadný k přípravě a jeho chuť vám z celého srdce potěší. Základem je krémová rýže, která se podává s plody moře a čerstvými bylinkami. Nechte se unést touto chutí už na první sousto!
Suroviny:
- 250g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300g rýže na risotto
- 750ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvé bylinky na ozdobu (petržel, bazalka)
Postup:
- Na pánev rozpalte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte krevety a krátce je osmažte, pak je vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do pánve přidejte rýži a restujte ji, dokud se sklenice nezlomí.
- Přilijte víno a vařte do úplného odpaření.
- Postupně přilévejte horký vývar, občas promíchávejte.
- Když je rýže na 2/3 hotová, vraťte krevety do pánve.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Když je rýže hotová, vmíchejte máslo a nastrouhaný parmazán.
- Po dozdobení bylinkami můžete podávat hned.