16. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a hráškem! Tento recept je plný bohatých a intenzivních chutí, které si zamilujete. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm pro celou rodinu nebo jako romantickou večeři ve dvou. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělé jídlo plné lahodných kombinací chutí.
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 200g smržových hub
- 100g hrášku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a prolisované česnek. Orestujeme dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené houby a dusíme je do měkka. Přidáme hrášek a krátce podusíme.
- V hrnci rozpálíme máslo a vmícháme rýži. Restujeme do zdínatnění.
- Postupně podléváme vývarem a za občasného míchání vaříme do měkka. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme smaženou směs hub a hrášku, promícháme a necháme prohřát. Podáváme posypané nasekanou petrželí.