16. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s hubami
zdroj: Recepty 24/7

Tento výborný recept ⁤na italské⁣ risotto s houbami ⁢vám‍ přinášíme! Huby‌ jsou perfektní doplněk k jemné rýži, která je⁢ vařená v aromatickém vývaru a dochucená červeným vínem. Zkuste si připravit toto ⁤lahodné a ‌zdravé jídlo plné chutí a ​vůní. Budete nadšeni!

Suroviny

  • 250 g rýže Arborio
  • 500 ml⁤ zeleninového vývaru
  • 200⁤ g hub ‍(např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50⁢ g másla
  • 50 ml ​bílého vína
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozpálíme trochu‌ olivového oleje a osmažíme cibuli a česnek ⁣nakrájený na⁢ jemno.
  3. Přidáme‍ nakrájené houby a orestujeme je do měkka.
  4. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme rýži.​ Krátce ‍restujeme, ⁢dokud se rýže nestane průsvitnou.
  5. Přidáme víno a necháme chvíli ⁤vařit, dokud‍ alkohol ‍nevyprchá.
  6. Postupně přidáváme vývar lžíce po lžíci. Každou lžíci vývaru⁤ necháme vstřebat rýží před přidáním další.
  7. Přidáme osmažené houby a promícháme.
  8. Pokračujeme v postupném přidávání vývaru a​ míchání, dokud není rýže‌ měkká a ​krémová.
  9. Přidáme strouhaný parmezán a⁤ promícháme. Ochutnáme⁢ a dochutíme solí a pepřem podle potřeby.
  10. Risotto necháme odstát několik minut a pak⁣ podáváme ⁢jako hlavní jídlo nebo ⁢přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *