2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřívou sv. Jakuba
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské risotto s čerstvými hříbkami a lahodnými mořskými plody – hřívou sv. Jakuba. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořského jídla a lahodného rýže připraveného podle tradiční italské receptury. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatou chutí a vůní této lahodné speciality.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 10 hříbek sv. Jakuba
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme chvilku probíhat, dokud rýže nezezlátne.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vypařit.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, aby rýže měla dostatek tekutiny k vaření. Mícháme pravidelně.
  5. V jiné pánvi zatím osmahneme hříbky sv. Jakuba na másle.
  6. Když je rýže téměř hotová, přidáme osmahnuté hříbky a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Po krátkém restu je risotto hotové k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *