17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na krémové risotto s voňavými hřiby a syrovým parmazánem. Tato tradiční italská pochoutka vám rozhodně zahřeje duši i žaludek. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodný zážitek plný chutí.
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 500g čerstvých hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g parmazánu
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hřiby a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a promíchejte, než se začne lesklit.
- Zalijte vývarem a přidejte víno. Vařte za občasného míchání, dokud rýže nevsákne veškerou tekutinu.
- Přidejte na kostičky nakrájený parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.