17. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na krémové risotto s voňavými hřiby a syrovým parmazánem. Tato tradiční italská pochoutka vám rozhodně zahřeje duši i žaludek. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si lahodný zážitek plný chutí.

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 500g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g parmazánu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hřiby a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, než se začne lesklit.
  4. Zalijte vývarem a přidejte víno. Vařte za občasného míchání, dokud rýže nevsákne veškerou tekutinu.
  5. Přidejte na kostičky nakrájený parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vznikne krémová konzistence.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *