1. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné risotto s hřiby a hráškem, které vám jistě zvedne náladu. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a chutných kombinací. Vyzkoušejte ho ještě dnes a rozmazlete své chuťové buňky.

Suroviny

  • 200g suchých hub (ideálně hřiby)
  • 300g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g hrášku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Suché houby zalijeme horkou vodou a necháme 30 minut namočené. Poté je odkapeme a nakrájíme.
  2. V rendlíku rozehřejeme olivový olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a protlačený česnek.
  3. Přidáme nakrájené houby a chvíli restujeme, dokud nezměknou.
  4. Přilijeme rýži a restujeme, dokud není skleněná.
  5. Postupně přiléváme horký vývar a stále mícháme, dokud není rýže měkká a rizotto krémovité.
  6. Přidáme hrášek a necháme vařit dalších pár minut.
  7. Po dokončení dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *