28. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné a aromatické risotto s hřiby a dýní doma s tímto jednoduchým receptem. Kombinace koření, hřibů a dýně vytváří bohatou a chutnou kombinaci, kterou si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a připravte si skvělé jídlo plné lahodných chutí!
Suroviny
- 200g hřibů
- 1 menší dýně
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na risotto
- 750ml zeleninového vývaru
- 150ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Nejprve si očistěte hřiby a nakrájejte je na plátky. Dýni oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky.
- V hrnci rozperte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte hřiby a dýni a nechte chvíli restovat. Poté přidejte rýži a promíchejte.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit. Postupně přilévejte zeleninový vývar a neustále míchejte, aby se rýže neudělala.
- Na závěr vmíchejte na kostičky nakrájené máslo, nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem.
- Nakonec můžete přidat ještě smetanu pro krémovější konzistenci. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.