22. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s hřiby a bílým vínem. Tato jednoduchá a chutná kombinace přírodních ingrediencí určitě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a navnadíte tak své smysly na nové výzvy v kuchyni. Náš recept vám bude k dispozici na našem webu.
Suroviny
- 250g hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na risotto
- 500ml zeleninového vývaru
- 200ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmezánu
- čerstvý petržel na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nasekanou cibuli a mletý česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hřiby a restujte je, dokud nezavadnou.
- Přidejte rýži a krátce restujte, dokud nebude sklenutá.
- Postupně přilijte bílé víno a pod pravidelným mícháním vařte, dokud víno nevypaří.
- Po lžičkách přilévejte zeleninový vývar a vařte risotto až do úplného usušení rýže.
- Přidejte na kostičky nakrájené máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte odstát asi 2 minuty.
- Na závěr ochutnejte a případně dosolte a opepřete podle chuti.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželí. Dobrou chuť!