13. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a nadýchané risotto s hřiby, které vás okouzlí svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept je ideální pro všechny milovníky italské kuchyně a hříbků. Nechte se unést tímto skvělým pokrmem a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 500g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • olivový olej
  • skořice, sůl, pepř, petržel na dochucení
  • parmazán na posypání

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené hřiby a smažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud rýže neprosvítí.
  4. Přilijte víno a nechte vypařit.
  5. Postupně podle potřeby přilévejte vývar a vařte do měkka. Může to trvat asi 18-20 minut.
  6. Přidejte skořici, sůl, pepř a jemně nasekanou petržel. Promíchejte.
  7. Poté, co je rýže uvařená, přidejte trochu na kostky nakrájeného parmazánu a promíchejte.
  8. Smažte kousek, jak hřiby, který jste nastrouhali a přidejte na risotto.
  9. Podávejte posypané parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *