31. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné recept na ryžové risotto s hříbky a šunkou, které se rychle připravuje a skvěle chutná. Tento pokrm je ideální pro večeři nebo oběd a zaručeně potěší celou rodinu. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou italských chuteí!

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 500ml hovězího vývaru
  • 200g hříbků
  • 100g uzené šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené hříbky a osmahněte je dozlatova.
  3. Přidejte nasekanou šunku a krátce restujte.
  4. Přidejte rýži a promíchejte, nechte chvíli podusit.
  5. Postupně přilévejte hovězí vývar a vařte, dokud rýže nezměkne a nevstřebá veškerou tekutinu.
  6. Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte chvíli odstát pod pokličkou.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *