20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s hříbky a šalotkou, které je plné bohatých chutí a aroma. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělé jídlo pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 100g čerstvých hříbků
  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g Parmezánu
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm zlehka osmahněte nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezhnědnou.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli za stálého míchání mírně osmahnout.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte risotto do změknutí rýže, občas promíchávejte.
  5. Přidejte máslo a nastrouhaný Parmezán, promíchejte, až se vše spojí do krémové konzistence.
  6. Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Servírujte horké a můžete ozdobit drobnými plátky hříbků nebo Parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *