20. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s hříbky a šalotkou, které je plné bohatých chutí a aroma. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si skvělé jídlo pro celou rodinu.
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 100g čerstvých hříbků
- 1 menší šalotka
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g Parmezánu
- Sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm zlehka osmahněte nakrájenou šalotku.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezhnědnou.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli za stálého míchání mírně osmahnout.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte risotto do změknutí rýže, občas promíchávejte.
- Přidejte máslo a nastrouhaný Parmezán, promíchejte, až se vše spojí do krémové konzistence.
- Dochuťte solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Servírujte horké a můžete ozdobit drobnými plátky hříbků nebo Parmezánem.