6. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s  hříbky a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s hříbky a šafránem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je plný bohatých a intenzivních chutí, které vás jistě nadchnou. Připravte si ho snadno a rychle a užijte si skvělou večeři plnou luxusu a lahodnosti. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento lahodný pokrm už dnes!

Suroviny:

  • 200 g arborio rýže
  • 500 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,1 g šafránu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • 100 ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a důkladně je osmažte.
  3. Do hříbků vmíchejte arborio rýži a za stálého míchání podlijte bílým vínem.
  4. Následně přidejte šafrán a postupně přilévejte horký zeleninový vývar.
  5. Ve 20 minutách neustálého míchání bude rýže krémovitá a hotová.
  6. Přidejte na kostičky natřený parmazán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte se špetkou nahrubo nastrouhaného parmazánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *