24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Originální italský recept na lahodné a krémové risotto s hříbky a osvěžující rukolou. Díky kombinaci hříbků, cibule, česneku a výrazného vývaru získáte nezapomenutelnou chuť, kterou umocní čerstvá rukola na závěr. Skvělá volba pro milovníky tradiční italské kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento chutný pokrm doma.

Suroviny

  • 300g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 2 hrsti rukoly
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené hříbky a nechte je osmahnout dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte ji dozlatova.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vše vřít.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a míchejte, dokud není rýže měkká a vývar se vstřebá.
  6. Přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou rukolu. Ochutnejte solí a pepřem.
  7. Smetanu přidejte a nechejte chvíli louhovat. Podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *