24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Originální italský recept na lahodné a krémové risotto s hříbky a osvěžující rukolou. Díky kombinaci hříbků, cibule, česneku a výrazného vývaru získáte nezapomenutelnou chuť, kterou umocní čerstvá rukola na závěr. Skvělá volba pro milovníky tradiční italské kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento chutný pokrm doma.
Suroviny
- 300g rýže na risotto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 2 hrsti rukoly
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené hříbky a nechte je osmahnout dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte ji dozlatova.
- Zalijte bílým vínem a nechte vše vřít.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar a míchejte, dokud není rýže měkká a vývar se vstřebá.
- Přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou rukolu. Ochutnejte solí a pepřem.
- Smetanu přidejte a nechejte chvíli louhovat. Podávejte horké.