19. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošné italské risotto s hříbky a parmezánem je dokonalým pokrmem pro milovníky fairu a sýra. Tento lahodný recept vám krok za krokem ukáže, jak připravit tradiční italské jídlo plné bohatých chutí a jemných vůní. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50 g másla
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a nechte je chvíli restovat, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a za stálého míchání nechte krátce osmahnout, aby se rýže proskládala tukem.
- Zalijte bílým vínem a vařte do úplného vypaření.
- Postupně přidávejte hovězí vývar, vařte za občasného míchání a postupně nechte vsakovat rýži.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
- Po uvaření nechte odstát pár minut a podávejte posypané hrstí nasekané petrželky.