18. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš skvělý recept na lahodné risotto s hříbky a parmezánem. Tento jednoduchý a chutný pokrm vás rozhodně nadchne svojí bohatou chutí a krémovou konzistencí. Připravte si ho snadno doma a užijte si skvělou večeři plnou italských lahůdek.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 500g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litre zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte nakrájené hříbky a smažte do měkka.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud není sklenutá.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte na mírném plameni, občas míchejte.
  5. Když je rýže měkká, přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Risotto můžete podávat posypané nasekanou petrželkou a dalším parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *