23. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodné italské risotto s hříbky a parmazánem. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Nechte se unést kombinací krémové rýže s aromatickými hříbky a chutným parmazánem. Bon appétit!

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 500g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml bílého vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř, petrželka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a nechte je chvíli restovat.
  3. Do hříbků přidejte arborio rýži a nechte ji provonět.
  4. Zalijte rýži bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, až rýže absorbuje veškerou tekutinu.
  6. Přidejte na kostičky nastrouhaný parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí.
  7. Na závěr osolte, opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
  8. Risotto podávejte ihned, dokud je ještě horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *