28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a bílým vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na risotto s hříbky a bílým vínem? Nechte se inspirovat touto lahodnou kombinací italských chutí, která určitě potěší vaše chuťové buňky. S jemným kořeněním a lahodným krémovým vínovým nádechem, tento recept je skvělou volbou pro každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte ho dnes a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou večeři plnou chutí a vůní. Buon appetito!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml bílého vína
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a necháme je osmažit, dokud neztratí většinu tekutiny.
  3. Poté přidáme rýži a promícháme, aby se všechny chutě spojily.
  4. Zalijeme bílým vínem a necháme všechnu tekutinu vsáknout do rýže.
  5. Postupně přidáváme zeleninový vývar lžící po lžíci a vaříme do změknutí rýže (asi 15-20 minut).
  6. Přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Risotto můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo dodatečně nastrouhat parmazán.
  8. Podáváme ihned, dokud je horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *