28. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na risotto s hříbky a bílým vínem? Nechte se inspirovat touto lahodnou kombinací italských chutí, která určitě potěší vaše chuťové buňky. S jemným kořeněním a lahodným krémovým vínovým nádechem, tento recept je skvělou volbou pro každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte ho dnes a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou večeři plnou chutí a vůní. Buon appetito!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené hříbky a necháme je osmažit, dokud neztratí většinu tekutiny.
- Poté přidáme rýži a promícháme, aby se všechny chutě spojily.
- Zalijeme bílým vínem a necháme všechnu tekutinu vsáknout do rýže.
- Postupně přidáváme zeleninový vývar lžící po lžíci a vaříme do změknutí rýže (asi 15-20 minut).
- Přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Risotto můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo dodatečně nastrouhat parmazán.
- Podáváme ihned, dokud je horké.