21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s hříbkovou omáčkou. Skvělá kombinace krémové rýže a bohaté omáčky s plátky čerstvých hříbků, která jistě potěší vaše chuťové buňky. S vůní bylinek a sýrovým zakončením je toto jídlo skvělou volbou pro večeři plnou chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 200g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- Sůl, pepř, čerstvý pažitka na dochucení
- Parmazán na posypání
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na ní jemně nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na kousky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte arborio rýži a restujte s hříbky a cibulí, dokud rýže neproskloví.
- Zalijte bílým vínem a nechte vstřebat.
- Po postupném přilévání vývaru a vaření rýže do měkka dochuťte solí a pepřem.
- Na závěr přidejte na drobno nasekanou pažitku a prominutejte Parmazámem.
- Hotové risotto podávejte ihned. Dobrou chuť!