21. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné italské risotto s hříbkovou omáčkou. Skvělá kombinace krémové rýže a bohaté omáčky s plátky čerstvých hříbků, která jistě potěší vaše chuťové buňky. S vůní bylinek a sýrovým zakončením je toto jídlo skvělou volbou pro večeři plnou chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • Sůl, pepř, čerstvý pažitka na dochucení
  • Parmazán na posypání

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a olivový olej a osmahněte na ní jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kousky nakrájené hříbky a restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte arborio rýži a restujte s hříbky a cibulí, dokud rýže neproskloví.
  4. Zalijte bílým vínem a nechte vstřebat.
  5. Po postupném přilévání vývaru a vaření rýže do měkka dochuťte solí a pepřem.
  6. Na závěr přidejte na drobno nasekanou pažitku a prominutejte Parmazámem.
  7. Hotové risotto podávejte ihned. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *