25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbkami a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s hříbky a sýrem. Tato italská klasika je jednoduchá na přípravu a nabízí bohatou a krémovou chuť. Ideální pokrm pro všechny milovníky houbových kombinací. Objevte novou úroveň vašeho vaření s tímto lahodným receptem.

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g Parmezánu
  • sůl, pepř, čerstvý tymián

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
  2. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty, dokud se rýže prosklení.
  4. Postupně přiléváme horký vývar, aby rýže pohltila veškerou tekutinu.
  5. Po cca 18-20 minutách dochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
  6. Přidáme nastrouhaný Parmezán a promícháme dohladka.
  7. Risotto necháme odstát několik minut a podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *