25. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné risotto s hříbky a sýrem. Tato italská klasika je jednoduchá na přípravu a nabízí bohatou a krémovou chuť. Ideální pokrm pro všechny milovníky houbových kombinací. Objevte novou úroveň vašeho vaření s tímto lahodným receptem.
Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g Parmezánu
- sůl, pepř, čerstvý tymián
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli a stroužek česneku.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a restujeme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty, dokud se rýže prosklení.
- Postupně přiléváme horký vývar, aby rýže pohltila veškerou tekutinu.
- Po cca 18-20 minutách dochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem.
- Přidáme nastrouhaný Parmezán a promícháme dohladka.
- Risotto necháme odstát několik minut a podáváme teplé.