26. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hovězím ragú
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ⁢náš recept na ​lahodné a nadýchané risotto s hovězím ragú. Tento pokrm je ⁣skvělou kombinací ​krémové rýže​ a⁤ bohatého hovězího ​ragú, ⁣které se ‌vám jistě bude líbit.⁣ Podávejte s ​čerstvě⁣ nastrouhaným parmazánem a čerstvým petrželem pro dokonalou chuťovou explozi. Jistě ‌potěšíte své chuťové buňky a své ⁤blízké tímto lahodným pokrmem.

Suroviny

  • 200g⁢ rýže ​Arborio
  • 400g hovězího ‍masa na ragú
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‍ mrkev
  • 1 lžíce rajčatového⁣ protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 50g ‌másla
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový ​olej ​a osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev.
  2. Přidejte nakrájené ​kousky hovězího masa a dejte restovat, dokud maso nezezlátne.
  3. Přidejte rajčatový protlak a zalijte hovězím vývarem. Nechte​ vařit na mírném ohni ⁣asi hodinu, dokud masa není měkké.
  4. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte rýži a míchejte asi ‍2 minuty,​ aby se rýže prosvětlila. Postupně přilévejte vývar a vařte‌ do změknutí rýže.
  5. Když‍ je rýže hotová,‍ smíchejte ji s hovězím ragú.⁢ Dochutíme solí a⁤ pepřem podle chuti.
  6. Risotto podáváme teplé posypané ⁢nasekanou petrželkou nebo parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *