28. 10. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
Risotto s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte, jak připravit luxusní Risotto s houbovou omáčkou, krok za krokem. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle vytvořit bohaté a krémové risotto s plnou chutí lesních hub. Ideální volba pro každého milovníka italské kuchyně. Přinášíme časově efektivní postup a tipy na výběr nejlepších surovin. Vyzkoušejte a okouzlíte své hosty výjimečným jídlem!

Suroviny

  • 250 g arborio rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 300 g čerstvých hub (ideálně šitake, žampiony, nebo směs lesních hub)
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 50 g másla
  • 50 g parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka, tymián)

Postup

  1. Do hluboké pánve nebo hrnce přidejte olivový olej a na mírném ohni orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne.
  2. Přidat nasekaný česnek a krátce restujte, dokud nezačne vonět.
  3. Přidejte na menší kousky nakrájené houby a restujte, dokud nezměknou a nezačnou puštět šťávu.
  4. Přidejte rýži a za stálého míchání smažte asi 2 minuty, aby se rýže oteplila a nasákla se směsí z pánve.
  5. Zalijte směs bílým vínem a nechte alkohol odpařit.
  6. Poté přidávejte postupně zeleninový vývar, vždy jen tolik, aby rýže byla skoro zakryta. Míchejte a nechte vstřebat před přidáním dalšího vývaru. Opakujte, dokud rýže není al dente – vyžaduje to asi 18-20 minut.
  7. Když je rýže uvařená, přidejte máslo, nastrouhaný parmezán a dochutíte solí a pepřem. Dobře promíchejte, dokud není sýr rozpuštěný a risotto krémové.
  8. Servírujte teplé, ozdobené čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *