14. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbamiandrejškem a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a jednoduché recept na italské risotto s houbami, andějškem a parmazánem. Tento krémový pokrm je plný chutí a určitě si ho zamilujete! Sledujte náš recept a uvařte si skvělou večeři ve stylu italské kuchyně.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g čerstvých hub (např. žampiony, suchožrout, bedla)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička sušeného andějškem
  • 80g parmazánu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené houby a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme rýži a restujeme asi 2 minuty, dokud rýže není sklenitá.
  3. Postupně přiléváme víno a necháme vařit, dokud víno nevypaří.
  4. Do rýže postupně přiléváme horký zeleninový vývar, přikrýváme poklicí a vaříme asi 18-20 minut, občas promícháváme.
  5. Přidáme sušený andějškem a dochutíme solí a pepřem.
  6. Při servírování posypeme strouhaným parmazánem.
  7. Podáváme ihned, nejlépe s čerstvým petrželem a dalším parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *